Skip to main content Skip to search

Crowdfunding Aalborg hotel

 
 

Crowdfunding Aalborg hotel

FBM heeft geassisteerd bij de participatie in en uitbreiding van het Amsterdamse Aalborg Hotel, en daarbij de meest optimale financieringsstructuur passend bij de organisatie gearrangeerd.

Achtergrond Klant

Ondernemer gespecialiseerd in diverse disciplines, waaronder hotel- en interim management. Actief op het gebied van accountancy, fiscaal advies en administratieve dienstverlening. Sinds 2006 als bestuurder betrokken bij Aalborg Hotel. Ter ondersteuning van de strategie deed zich de mogelijkheid voor te participeren ter ondersteuning van de uitbreiding van de exploitatie van Aalborg Hotel.

Situatie

Aalborg Hotel is een succesvol 3-sterren hotel gelegen in het Amsterdamse De Pijp (centrum/oud-zuid). Het hotel is gevestigd in een klassiek Amsterdams pand, ideaal gelegen tussen de RAI, museum district en de Albert Cuyp markt. Het wordt frequent bezocht door zowel de zakelijke reiziger als de toerist.

Voor de toekomst verwacht Aalborg een forse toename van het aantal reizigers. Schiphol Airport bouwt een extra pier daar zij verwachten dat het aantal passagiers jaarlijks zal toenemen van 52 miljoen tot 65 miljoen per jaar. Het hangt met elkaar samen dat Amsterdam meeprofiteert van deze groei. Ondanks de toename van het aantal hotels blijven centrum locaties hun aantrekkingskracht behouden. De verwachting is dat de prijzen per overnachting zullen toenemen.

De mogelijkheid deed zich voor om te participeren in Aalborg Hotel ter ondersteuning van haar uitbreidingsplannen en voortzetting van het hotel. De financiering van de koopsom is volledig aangewend voor capaciteit uitbreiding met 7 kamers naar 43 in totaal. In de toekomst bestaat de mogelijkheid om nog 10 extra kamers toe te voegen.

FBM werd gevraagd voor:

Advies en begeleiding bij participatie in de exploitatie en onroerend goed van Aalborg Hotel.
Advies en begeleiding bij het arrangeren van een financiering voor de gedeeltelijke bedrijfsovername en het inrichten van de optimale overname structuur.
Herfinanciering van het hotel.

Oplossing van FBM

FBM is via de volgende fasen en werkzaamheden te werk gegaan.

 • Inventarisatie financiële gegevens en juridische structuur
 • Financiële haalbaarheid en advies financiële- en overname structuur
 • Samenstellen van informatiememorandum voor financiers
 • Fungeren als gesprekspartner richting financiers en adviseur bij overname gesprekken
 • Arrangeren van financiering
 • Structureren en implementeren van de overeenkomst met de kapitaalverschaffer
 • Vereenvoudigen juridische structuur
 • Begeleiden bij overnametraject

Resultaat

FBM heeft samen met de klant een optimale financieringsstructuur uitgewerkt en de financieringsbehoefte vastgesteld. De optimale oplossing zat in het combineren van crowdfunding met bancaire financiering. Met partner Collin Crowdfund heeft FBM de benodigde financiering in slechts één week opgehaald. Op deze manier was het blanco deel van de financiering passend ingevuld en kon de bancaire financiering ook afgerond worden. Zo konden de aandelen worden verworven en de uitbreiding worden gerealiseerd. Deze case is dus een goed voorbeeld dat crowdfunding en normale bancaire financiering prima samen kunnen worden ingezet.

Maak nu vrijblijvend kennis met FBM

FBM komt graag langs voor een eerste gesprek. U ontvangt van ons een haalbaarheidsanalyse, daarna volgt een offerte. Het kost u dus niets, maar kan u wel in vele opzichten verder brengen.

 • Opgericht in 1990
 • Meer dan 500 klanten
 • Actief in vele sectoren
 • Inventief
 • Deskundig
 • Betrokken