Bedrijf kopen


Strategische stap naar verdere groei

Naast autonome groei, kan de aankoop van een bedrijf een goede manier zijn voor verdere groei. Bijvoorbeeld via een actieve ‘buy-and-build’ strategie. FBM begeleidt u met het opstellen van een schaalbaar business model en een strategisch plan. Via gerichte overnames kunt u op een aantrekkelijke manier uw omzet en rendement vergroten. FBM is uw partner in waardecreatie.

Bij FBM hebben we ruim 30 jaar ervaring. Zo’n 500 ondernemers hebben we ondersteund bij het aankopen en verkopen van één of meer bedrijven. Wij kennen de processen én de wegen om een overname financieel te realiseren. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Klik dan op onderstaande button.

Blog

FBM is overnamekantoor van het jaar 2023


Met gepaste trots mogen we melden dat FBM Corporate Finance winnaar is van de award 'beste overnamekantoor in de categorie medium' voor het jaar 2023.

FBM is genomineerd als overnamekantoor van het jaar


Met gepaste trots mogen we melden dat FBM Corporate Finance dit haar is genomineerd als beste overnamekantoor in de categorie medium.

Het Buy and Build Handboek

Soms is de som meer waard dan de delen, dan kan een zogenaamde ‘buy and build’ strategie interessant zijn. Bij een ‘buy en build’ strategie worden groei en lange termijn waarde gerealiseerd door bedrijven over te nemen en samen te voegen. Een ‘buy and build’ biedt veel kansen maar kent ook risico’s. Het is daarom essentieel om vooraf de strategische keuzes goed af te wegen en met een corporate finance adviseur de geplande stappen te toetsen. Dit handboek geeft je handvatten die je op weg helpen om deze afwegingen te maken.
  • Uitgangspunten van een ‘buy and build’ strategie
  • Platform of clusterbenadering
  • Waardecreatie
  • Rekenmodel

Wij begeleiden ondernemers en investeerders

Een ‘buy and build’ biedt veel kansen maar kent ook risico’s. Het is daarom essentieel om vooraf de strategische keuzes goed af te wegen en met een corporate finance adviseur de geplande stappen te toetsen. Wij helpen u graag gedurende het integrale proces, van strategisch plan tot de aankoop van bedrijven.
  • Toetsen van het strategisch plan
  • Vinden van de juiste overname kandidaten
  • Bedrijfswaardering
  • Begeleiding van het aankoopproces
  • Financiering van overnames

Jaar ervaring

Adviseurs

Transacties


Onze buy-and-build strategie is door FBM mogelijk gemaakt

"Het was voor ons van belang dat er veel branchekennis bij FBM aanwezig is. ICT is dynamisch, specifiek en vaak complex. Dan heb je iemand nodig die die wereld én die diensten kent. Je hebt een sterke partner nodig om de gewenste leverage te krijgen. Veel weten van de branche en zelf de benodigde kennis inbrengen. Dat had FBM."