Private Equity

FBM participaties


Wij bieden toegang tot Private EquitySamen met Private Equity specialist Altix bieden wij onze relaties de mogelijkheid om te investeren in Private Equity. Een markt die voorheen niet beschikbaar was voor de particuliere investeerder. Private Equity is historisch gezien één van de sterkst renderende investeringsklasses, maar traditioneel alleen toegankelijk voor institutionele investeerders.


Private Equity (PE) fondsen investeren in bedrijven die niet openbaar worden verhandeld op beurzen. PE fondsen nemen een aandelenbelang en/of verstrekken kapitaal aan ondernemingen met het doel waarde te creëren en op de lange termijn rendement te genereren. Hoewel private equity-investeringen gepaard kunnen gaan met hogere risico's, bieden ze ook aantrekkelijke voordelen voor beleggers die bereid zijn deze risico's te aanvaarden.
Enkele voordelen van investeren in private equity zijn:

  • Hogere Rendementen: Private equity-investeringen hebben historisch gezien vaak hogere rendementen opgeleverd dan traditionele beleggingen in de openbare markten.
  • Langere Investeringstermijn: Private equity-investeringen hebben meestal een langere investeringshorizon, wat betekent dat beleggers bereid moeten zijn hun geld langer vast te zetten.
  • Actieve Betrokkenheid: Private equity-investeerders hebben vaak de mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij de bedrijven waarin ze investeren.
  • Diversificatie: Het toevoegen van private equity aan een beleggingsportefeuille kan helpen bij het diversifiëren van het risico.


Via FBM Alt. 1 2023 fonds krijgen onze relaties toegang tot de beste en meest exclusieve Private Equity fondsen. FBM kan je nader adviseren en meer vertellen over de risicotolerantie en beleggingsdoelstellingen. De minimale inleg voor deelname in FBM Alt. 1 2023 is 100.000 Euro. Vraag voor meer informatie de brochure aan of neem contact op met Michiel Dullaert.Download brochure

Emailadres*
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Op dit formulier is ons privacybeleid van toepassing.

Bedankt voor je download. Je ontvangt het document per email!


Mediaan wereldwijde fondsresultaten per activatype. Bron: McKinsey & Company, McKensey Global Private Markets Review 2022.
Kans dat een investeerder minder dan zijn initiële inleg terugkrijgt op basis van het aantal fondsen in de portefeuille. Europese Private Equity fonds data van Preqin t/m vintage jaar 2016. Bron: Preqin.