Bedrijf verkopenEen rationeel en emotioneel proces

U overweegt uw bedrijf geheel, of gedeeltelijk, te verkopen. Een goede voorbereiding vergroot de kans op een succesvolle verkoop. Er spelen veel facetten een rol in het hele verkoopproces, rationeel en emotioneel. Je levenswerk verkopen doe je niet van de een op de andere dag, alleen al de keuze maken om hier mee bezig te gaan is een emotioneel proces. Daar de tijd voor nemen is essentieel, maar ook een goede begeleiding richting de notaris voor de overdracht van de aandelen dient niet onderschat te worden. FBM Corporate Finance kent de overname wereld goed, voor zowel aan- als verkoop. Bent u op zoek naar een goede adviseur die u adviseert, prikkelt en waakzaam is op de valkuilen die kunnen voorkomen in het verkoopproces neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.


Download ons gratis e-book:

In 10 stappen uw bedrijf succesvol verkopen


“Als ondernemer bent je wel je levenswerk aan het verkopen”

“FBM deed de berekening wat het bedrijf waard was en Stefan de persoonlijke begeleiding. Dat heb ik nog nooit in mijn leven zo gehad. Dat was heel prettig en onmisbaar. Ze waren oprecht betrokken bij het hele proces. Ook tijdens hun vakantie waren ze gewoon bereikbaar. Op sommige momenten heb je dat ook keihard nodig”.Klaas VeermanRecente bedrijfsverkoop transacties


Verkoop autobedrijf Oving aan Emil Frey Nederland


FBM heeft de aandeelhouder van Renault dealer Oving begeleid bij de verkoop van het autobedrijf aan Emil Frey Nederland.

Verkoop onderneming Jouw Omgeving aan Avinty


FBM heeft de aandeelhouders van Jouw Omgeving begeleid bij de verkoop van de onderneming aan Avinty, onderdeel van Gilde Equity Management.

Verkoop onderneming Datawatt B.V. uit Steenwijk


FBM heeft de aandeelhouders van Datawatt B.V. uit Steenwijk begeleid bij de verkoop van het bedrijf aan Ovarro Ltd. uit het Verenigd Koninkrijk.


Blogs over het verkopen van een bedrijf


Wat is een Buy-and-build strategie?


Een bedrijf met een 'Buy & build' strategie is een bedrijf dat door middel van acquisities versneld wil groeien, vaak gedreven door een private-equity partij.

Wat is een SPAC?


Afgelopen jaren is naast de ‘Buy & build’ ook de SPAC in opkomst, met name in de Verenigde Staten. SPAC’s zijn bedrijven die een beursnotering gebruiken om kapitaal op te halen om hiermee bestaande bedrijven over te nemen of te fuseren.

Maak kennis met 3 soorten kopers van uw bedrijf


Wie koopt potentieel uw bedrijf? Een branchegenoot? Het management? Of een volledig onbekende waar u zelf nog niet aan had gedacht. Meestal is de longlist van mogelijke kandidaten in te delen in 3 type potentiële kopers.De juiste adviseur voor de verkoop van uw bedrijf

Bij de verkoop van uw bedrijf is de keuze voor de juiste adviseur die goed nij u past van groot belang. FBM Corporate Finance heeft vele bedrijfsverkoop en aankoopprocessen begeleid. Wij kennen het proces daardoor goed én beschikken over een breed netwerk voor ver- en aankoop. De adviseurs van FBM Corporate Finance staan ondernemers op een persoonlijke manier bij.

Achtergrond artikel: Uw bedrijf verkopen, is de markt gunstig?

Wanneer is de markt gunstig om uw bedrijf te verkopen? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van veel factoren. De ‘overnamemarkt’ als zodanig bestaat namelijk niet. Die markt is behoorlijk sectorafhankelijk. En binnen de sector is het ook weer afhankelijk van welke positie uw onderneming inneemt. Welke klanten heeft u? Wat is uw marktmacht? Welke unieke technologie of expertises heeft uw bedrijf in huis? Welke omvang heeft uw bedrijf ten opzicht van andere partijen?