Skip to main content Skip to search

Transport en Logistiek

transport_chuttersnap-1200x397

TRANSPORT EN LOGISTIEK

Michiel Dullaert: “De markt van transport en logistiek is volop in beweging, beweegt uw onderneming mee?

Onder invloed van toenemende kostendruk en klanteisen staan bedrijven continu voor de uitdaging verbeteringen en besparingen te behalen. Oplossingsrichtingen zijn bijvoorbeeld verdere samenwerking in de logistieke keten & integrale procesverbetering.

Wij bespreken niet alleen de financiële performance, maar gaan ook graag in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de transport- en logistieke sector zoals:

  • Platooning
  • 3D-printing
  • Blockchain
  • Robotics
  • Internet of Things
  • Internationalisering

Transport en logistiek is een sector die zich kenmerkt door een “zware” balans met veel assets die men traditioneel vaak in bezit heeft. Wij gaan graag met u in gesprek over hoe uw bedrijf zo optimaal mogelijk te kapitaliseren en te structureren. Balans verkleining is bijvoorbeeld een optie om de overdracht van de onderneming binnen de familie te vereenvoudigen. Een actueel voorbeeld is de Sale en lease back mogelijkheid voor gebruikt materieel. Wij hebben diverse netwerkpartijen voor u die dat specifiek voor de transport en logistiek mogelijk maken. In bepaalde deelsegmenten is een oplopende debiteurentermijn een probleem. Wij kijken en helpen met een juiste werkkapitaal financiering.

Wij hebben ook verstand van groenfinanciering waarbij tegen specifieke duurzame condities voordelig kan worden gefinancierd.
De sector kenmerkt zich door de vele familiebedrijven. Wij helpen u bij uiteenlopende familiezaken zoals overdracht, governance, het in- of uitkopen van managers en het veiligstellen van uw privé vermogen.

Door de toenemende margedruk is er een consolidatieslag in de transport ontstaan. Voor aan- en verkoop van uw onderneming zijn wij de partij die u en uw familie hierin kunnen begeleiden.

Maak nu vrijblijvend kennis met FBM

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dit gesprek kan u in vele opzichten verder brengen. Daarnaast stellen wij een analyse op en komen wij graag met een plan van aanpak. Onze visie is om in teamverband altijd tot een gewenst resultaat te komen. Wij adviseren, u beslist.