Skip to main content Skip to search

ICT

joshua-sortino-215039

ICT

“U zoekt advies op maat net als uw software?”

Een trend die geldt voor de oude system-integrators is dat er een verschuiving in hun businessmodel plaatsvindt van het leveren en plaatsen van infrastructuur (hardware) naar service contracten van de infrastructuur. Daar waar het vroeger ging om de aanbestedingen van grote projecten gaat het tegenwoordig steeds vaker om het verkopen van duurzame service-abonnementen “as a service”. Dit betekent dat deze partijen in de omschakeling rekening moeten houden met een totaal ander verdienmodel welke een andere kasstroom met zich meebrengt en een grote impact kan hebben op de financieringsstructuur van een bedrijf.

Bij software partijen zien we veelbelovende innovaties en ontwikkelingen maar tegelijkertijd het blijvende probleem om (internationale)groei en doorontwikkeling te financieren. De Nederlandse ICT adoptie is veel verder ontwikkeld dan in veel andere landen. Dat maakt dat de Nederlandse ICT markt ook erg interessant is voor buitenlandse partijen om te investeren. Dit drijft de waardering van deze bedrijven mede op.

In de zoektocht naar talent in de markt is het moeilijk om goede mensen in de ICT te vinden en te behouden. Voor behoud van talent zien we steeds vaker dat bedrijven openstaan voor medewerkerparticipatieregelingen. FBM stelt deze regelingen op in samenwerking met het SNPI (stichting Nederlands Participatie Instituut).
Waarom FBM als uw bedrijfsadviseur?

FBM heeft ervaring in het begeleiden van ICT bedrijven bij diverse vraagstukken, denk hierbij aan het ophalen van (groei)kapitaal, internationalisering/opschaling, financiering voor innovatie/ontwikkeling en medewerkersparticipatie.

FBM heeft een omvangrijk netwerk in de ICT-sector. Wij kennen veel partijen die bereid zijn te investeren en financieren in de ICT-sector. Wij hebben veel ondernemers geholpen bij de succesvolle overdracht van hun aandelen c.q. een deel van de aandelen. FBM heeft onderscheidende expertise in de ICT-sector: wij kennen de kansen en problematieken en geven graag advies met karakter.

Maak nu vrijblijvend kennis met FBM

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dit gesprek kan u in vele opzichten verder brengen. Daarnaast stellen wij een analyse op en komen wij graag met een plan van aanpak. Onze visie is om in teamverband altijd tot een gewenst resultaat te komen. Wij adviseren, u beslist.