Skip to main content Skip to search

Detailhandel, groothandel, franchise

retail_alexandru-tugui-185047

Detailhandel, groothandel, franchise

“Dankzij Retail giganten zijn de verwachtingen van de consument steeds groter geworden. Doet u al mee aan de 24 uurs economie?”

Detail- en groothandel

Met de opkomst van internet als verkoopkanaal is de sector detail- en groothandel sterk in beweging. Als ondernemer dien je je continu aan te passen aan de veranderende verwachtingen van de consument. Ook op financieel terrein dient u flexibel te zijn, bijvoorbeeld voorraadbeheersing, flexibele huisvesting en personeel. Er is tevens sprake van steeds meer ketenintegratie waardoor het leveren van toegevoegde waarde op de dienst dan wel product een must is. Een hoge mate van controle gecombineerd met vernieuwende concepten zijn de voorwaarde voor succes.

De volgende diensten van FBM zijn specifiek van belang op deze sector:

  • Werkkapitaalbeheer/financiering oa factoring.
  • Valutamanagement
  • Trade Finance
  • Financieel management

Franchise

Franchise is een eenvoudige term waar een groot scala aan samenwerkingsverbanden onder vallen. De levensvatbaarheid van iedere franchiseformule staat of valt met de toegevoegde waarde die een franchisegever kan bieden én de kwaliteit van de franchisenemers om van de formule iets te maken. Dit is een prachtige tekst, maar hoe meet je dat dan? En hoe ontwikkel je dat verder en hoe zorg je voor continuïteit? Biedt de franchiseformule de ruimte voor ondernemers om beter te kunnen presteren?

FBM heeft ruime ervaring met het opzetten van franchiseformules voor franchisegevers aan de ene kant en de beoordeling van franchiseformules voor franchisenemers aan de andere kant. FBM kent als geen ander de belangen van zowel franchisenemer als franchisegever.
FBM begeleid franchisegevers en nemers bij:

  • Financieringen en bijzondere financieringsconstructies
  • Ontwikkelen en beoordelen van conditiestelsels
  • Aan- en verkoop van franchisenemers en/of vestigingen
  • Waarderingsvraagstukken
  •  Conflictbemiddeling

Maak nu vrijblijvend kennis met FBM

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dit gesprek kan u in vele opzichten verder brengen. Daarnaast stellen wij een analyse op en komen wij graag met een plan van aanpak. Onze visie is om in teamverband altijd tot een gewenst resultaat te komen. Wij adviseren, u beslist.