De Nederlandse grootbanken, ING, ABN Amro en Rabobank zijn nog steeds actief in de Nederlandse vastgoedmarkt. Maar niet meer met de volumes en de risico’s van voor de crisis. Diverse partijen proberen hier nu op in te spelen waardoor het landschap van vastgoedfinanciers volop in beweging is.

Deze week nog maakt een nieuwe partij bekend vastgoedfinancieringen te gaan verstrekken. Met een digitaal platform, looptijden van 35 jaar en een focus op woning vastgoed in heel Nederland in plaats van uitsluitend de Randstad probeert Nestr onderscheidend te zijn tussen de steeds heviger wordende concurrentie.

De vastgoed sector kent de laatste jaren een grote stijging van nieuwe spelers die zich richten op het verstrekken van vastgoedfinancieringen. Deze nieuwe spelers richten zich met name op financieringen tot en met EUR 2,5mln. met ieder een focus op een bepaald type vastgoed.

RNHB kondigde vorige maand aan zich nu ook te richten op de markt van EUR 5 – 25mln. Hiermee komt RNHB tegemoet aan de middelgrote vastgoedbeleggers die steeds vaker moeite hebben om hun portefeuilles ge(her)financierd te krijgen bij de traditionele grootbanken.

Bovenstaande recente ontwikkelingen bevestigen dat het landschap van vastgoedfinanciers in beweging is. Er is ondank de kritischere houding van de grootbanken echter nog veel mogelijk. Hierbij is een goede voorbereiding en de juiste aanvliegroute van groot belang. Wij kunnen u hierbij ondersteunen om de juiste financiering op te halen bij de financier die de beste condities biedt voor uw type vastgoed en strategie. Daarnaast maken wij portefeuillescans van uw eigen bestaande vastgoedportefeuille om inzichtelijk te maken of uw huidige financieringscondities nog marktconform zijn en/of herfinanciering/herstructurering nodig is om een verdere groei van de portefeuille te vereenvoudigen. Benieuwd naar wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Philip van der Hoek
Business Analist FBM
+31(06) 133 09 156
p.vanderhoek@fbm.nl