Skip to main content Skip to search

Familiebedrijven

Familiebedrijven_1200x397

FAMILIEBEDRIJVEN

Hoe stevig staat uw familiehuis?

Uit onderzoek blijkt dat succesvolle familiebedrijven hun familiezaken goed op orde hebben. Zijn uw familiezaken goed op orde? FBM helpt u met onze gespecialiseerde familiediensten.

Wat zijn onze diensten?

FBM adviseert u niet alleen over uw zakelijke vragen. Wij helpen u ook uw familiebelangen te organiseren en structureren. Wij helpen familieondernemers met:

 • het schrijven van een familiestatuut
 • het inrichten en organiseren van een periodiek familieberaad
 • het ontwerpen van een passende governance structuur (“goed bestuur”)
 • het opstellen van een noodplan (“OASE”)
 • het ontwerpen van een eigendomsstrategie
 • het begeleiden van de familieoverdracht
 • het beheersen en mediaten van (sluimerende) familieconflicten

DGA Guidance

Liggen uw wensen voor de toekomst vast? Weet iedereen binnen de familie en de onderneming wat ze moeten doen mocht u wegvallen? Is het familiebezit veilig gesteld?. Uit ervaring weten wij bij FBM dat de meeste ondernemers geen tijd nemen om hun wensen en instructies vast te leggen. Het is complex en emotioneel confronterend. Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij voor u onze DGA Guidance ontwikkeld: klik hier.

FBM Family Office

Naarmate een familiebedrijf groter en ouder wordt, neemt ook de behoefte aan organisatie en beheer van de familiezaken toe. Denk hierbij aan de administratie van (familie-)stichtingen, de familieholding, het familieberaad en het overleg met toezichthouders, commissarissen/raad van advies en financiers. Planning, agendering, besluitvorming en communicatie worden dermate omvangrijk dat u het overzicht dreigt te verliezen. Om u te ontzorgen heeft FBM specifiek op familiegerichte secretariële dienstverlening ontwikkeld: FBM Family Office. Klik hier.

Waarom FBM?

FBM adviseert sinds haar oprichting in 1990 diverse familiebedrijven en bedrijfsfamilies. Onze klanten waarderen onze betrokkenheid bij het opzetten van een gezonde, overzichtelijke familiestructuur. Wij brengen niet alleen goed advies, maar wij dragen ook zorg voor een adequate implementatie zoals het vastleggen van de wensen in een familieconvenant of een aandeelhoudersovereenkomst. Wij zijn uw adviseur en vertrouwenspersoon voor al uw familiezaken, zowel zakelijk als privé.

Laatste nieuws

 • Op zoek naar het beste fonds voor uw vennootschap
  on 17 oktober 2018 at 01:00

  ...rskosten beperken tot 0,81 procent. Het nieuwe fonds van Value Square is ook apart door de focus op familiebedrijven. ‘We hebben niet zomaar een aandelenfonds opgericht dat ook aan de DBI-vereiste voldoet. Ons uitgangspunt is investeren in familiale bedrijven, volgens een waardeaanpak... […]

 • Ardo uit Ardooie is Onderneming van het Jaar
  on 17 oktober 2018 at 00:29

  ...nde takken van de familie Haspeslagh belangrijke synergieën en resultaatsverbeteringen geboekt. Het familiebedrijf is zo uitgegroeid tot een onbetwiste Europese leider en staat klaar om wereldwijd een belangrijke rol te spelen." […]

 • 'Stand van Nederland': De vis wordt duur betaald | TVvisie
  on 17 oktober 2018 at 00:01

  ...maar de nieuwe manier van mosselen kweken en vangen leverden hen juist meer omzet dan ooit op. Het familiebedrijf zet 25 tot 35 miljoen euro om. Brandstof Een van de grootste kostenposten in de visserij is brandstof. Visser Louwe de Boer uit Urk ontwikkelde een nieuwe kotter die 30 pr... […]