Skip to main content Skip to search

Familiebedrijven

family_1200

FAMILIEBEDRIJVEN

Hoe stevig staat uw familiehuis?

Ondernemen in een familiebedrijf is topsport. Technologische ontwikkelingen, concurrenten en gamechangers, regulering, tekorten aan getalenteerd personeel, adequate managers, kapitaal en financiering maken vragen uw aandacht. Sommige familiebedrijven hebben de crisis niet overleeft omdat ze te laat cruciale ontwikkelingen in de markt over het hoofd zagen. Ondanks het gunstige economische klimaat is het daarom noodzaak om constant alert te blijven.

Maar uw bedrijfsfamilie vraagt ook om aandacht. Uit onderzoek blijkt dat succesvolle familiebedrijven hun familiezaken goed op orde hebben. Deze bedrijfsfamilies zijn betrokken bij de onderneming, er is een heldere governance structuur, een noodplan en de waarden & wensen van de familie zijn vastgelegd in een statuut of convenant. Bij overdrachtsituaties ligt er een stappenplan. Met de familiezaken op orde zijn familieleden niet alleen geschikte opvolgers of gemotiveerde medewerkers maar ook betrokken ambassadeurs buiten het bedrijf.

Wat zijn onze diensten?

FBM adviseert u niet alleen met uw zakelijke vragen. Wij helpn u ook uw familiebelangen te organiseren en structureren. Wij helpen familieondernemers met:

  • het schrijven van een familiestatuut
  • het inrichten en organiseren van een periodiek familieberaad
  • het ontwerpen van een passende governance structuur (implementatie van “goed bestuur”)
  • het opstellen van een noodplan (“OASE”)
  • het ontwerpen van een eigendomsstrategie
  • het begeleiden van de familieoverdracht
  • het beheersen en mediaten van (sluimerende) familieconflicten

FBM Family Office

Naarmate een familiebedrijf groter en ouder wordt, neemt ook de behoefte aan organisatie en beheer van de familiezaken toe. Denk hierbij aan de administratie van (familie-)stichtingen, de familieholding, het familieberaad en het overleg met toezichthouders, commissarissen/raad van advies en financiers. Planning, agendering, besluitvorming en communicatie worden dermate omvangrijk dat u het overzicht dreigt te verliezen. Om u te ontzorgen heeft FBM specifiek op familiegerichte secretariële dienstverlening ontwikkeld: FBM Family Office. Klik hier.

Waarom FBM?

FBM adviseert sinds haar oprichting in 1990 diverse familiebedrijven en bedrijfsfamilies. Onze klanten waarderen onze betrokkenheid bij het opzetten van een gezonde, overzichtelijke familiestructuur. Wij brengen niet alleen goed advies, maar wij dragen ook zorg voor een adequate implementatie zoals het vastleggen van de wensen in een familieconvenant of een aandeelhoudersovereenkomst. Wij zijn uw adviseur en vertrouwenspersoon voor al uwe familiezaken, zowel zakelijk als privé.

Maak nu vrijblijvend kennis met FBM

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dit gesprek kan u in vele opzichten verder brengen. Daarnaast stellen wij een analyse op en komen wij graag met een plan van aanpak. Onze visie is om in teamverband altijd tot een gewenst resultaat te komen. Wij adviseren, u beslist.

Laatste nieuws