Skip to main content Skip to search

Familiebedrijven

Familiebedrijven_1200x397

FAMILIEBEDRIJVEN

Hoe stevig staat uw familiehuis?

Uit onderzoek blijkt dat succesvolle familiebedrijven hun familiezaken goed op orde hebben. Zijn uw familiezaken goed op orde? FBM helpt u met onze gespecialiseerde familiediensten.

Wat zijn onze diensten?

FBM adviseert u niet alleen over uw zakelijke vragen. Wij helpen u ook uw familiebelangen te organiseren en structureren. Wij helpen familieondernemers met:

 • het schrijven van een familiestatuut
 • het inrichten en organiseren van een periodiek familieberaad
 • het ontwerpen van een passende governance structuur (“goed bestuur”)
 • het opstellen van een noodplan (“OASE”)
 • het ontwerpen van een eigendomsstrategie
 • het begeleiden van de familieoverdracht
 • het beheersen en mediaten van (sluimerende) familieconflicten

DGA Guidance

Liggen uw wensen voor de toekomst vast? Weet iedereen binnen de familie en de onderneming wat ze moeten doen mocht u wegvallen? Is het familiebezit veilig gesteld?. Uit ervaring weten wij bij FBM dat de meeste ondernemers geen tijd nemen om hun wensen en instructies vast te leggen. Het is complex en emotioneel confronterend. Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij voor u onze DGA Guidance ontwikkeld: klik hier.

FBM Family Office

Naarmate een familiebedrijf groter en ouder wordt, neemt ook de behoefte aan organisatie en beheer van de familiezaken toe. Denk hierbij aan de administratie van (familie-)stichtingen, de familieholding, het familieberaad en het overleg met toezichthouders, commissarissen/raad van advies en financiers. Planning, agendering, besluitvorming en communicatie worden dermate omvangrijk dat u het overzicht dreigt te verliezen. Om u te ontzorgen heeft FBM specifiek op familiegerichte secretariële dienstverlening ontwikkeld: FBM Family Office. Klik hier.

Waarom FBM?

FBM adviseert sinds haar oprichting in 1990 diverse familiebedrijven en bedrijfsfamilies. Onze klanten waarderen onze betrokkenheid bij het opzetten van een gezonde, overzichtelijke familiestructuur. Wij brengen niet alleen goed advies, maar wij dragen ook zorg voor een adequate implementatie zoals het vastleggen van de wensen in een familieconvenant of een aandeelhoudersovereenkomst. Wij zijn uw adviseur en vertrouwenspersoon voor al uw familiezaken, zowel zakelijk als privé.

Laatste nieuws

 • Horeca- isering
  on 10 december 2018 at 02:07

  ..., waarvoor hij graag wat meer betaalde dan bij de supermarkt. Marco was de vijfde generatie die het familiebedrijf bestierde. Het begon allemaal ruim honderd jaar geleden op de Grotemarkt, in een tijd waarin passerende Rotterdammers zich voor de etalage vergaapten aan uitheemse vrucht... […]

 • Kickstart: Nølson Shirts verkoopt voor €50 overhemden aan jonge mannen
  on 9 december 2018 at 14:00

  ...nvesteerder? ‘Klopt, dit is een goed moment voor een volgende stap. Onze Chinese partner, een klein familiebedrijf, kon niet snel genoeg meegroeien. Nu hebben we een nieuwe partner die aan onze eisen voldoet, zodat de productie kan worden opgeschaald. Verder willen we onze naamsbekend... […]

 • Al 40 jaar feest bij Vandersmissen: “We zijn geen managementteam, maar een gezin”
  on 9 december 2018 at 10:57

  ...8) en Liesbeth (35). Een boek gaat het niet worden, maar we willen wel een boekje opendoen over het familiebedrijf. Want Feestservice Vandersmissen uit Hoogstraten heeft veertig jaar expertise in huis als het op feestvieren aankomt. En daar willen wij graag het fijne van weten. We spr... […]