Skip to main content Skip to search

Bedrijfswaardering

OR

BEDRIJFSWAARDERINGEN

Ben Kaal: “De waarde van een bedrijf bepalen is veel meer dan een rekensom.”

Voor het waarderen van uw onderneming is meer nodig dan het invullen van cijfers in een bepaalde formule. De waarde is namelijk afhankelijk van vele factoren die niet uit de cijfers blijken en ook niet passen in een formule. Om het bedrijf juist te kunnen waarderen, heeft FBM diverse Register Valuators met uitgebreide (markt)kennis en ervaring.

Waarom uw bedrijf waarderen?
Bedrijfswaardering is een vak apart. Op tal van momenten is er behoefte aan een deskundig en professioneel oordeel over de waarde van een onderneming of de aandelen daarvan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij aan- of verkoop van een onderneming, in- of uittreden van vennoten, medewerkersparticipatie of de verdeling in het kader van een echtscheiding.

Bij het waarderen van een onderneming staan de redelijkerwijs te verwachten toekomstige resultaten centraal. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst, maar kunnen wel een goed uitgangspunt zijn voor de inschatting van de toekomstige vrije geldstromen en de bijbehorende risico’s.

Gecertificeerd en deskundig
De waarderingsdeskundigen van FBM hebben de afgelopen jaren vele waarderingsrapporten gemaakt en zijn allemaal geaccrediteerd en afgestudeerd Business Valuator aan de Rotterdam School of Management (RSM Erasmus) en TIAS Nimbas (Tilburg University) en zijn aangesloten bij de brancheorganisatie: Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

          

 

 

 

 

Maak nu vrijblijvend kennis met FBM
We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dit gesprek kan u in vele opzichten verder brengen. Daarnaast stellen wij een analyse op en komen wij graag met een plan van aanpak. Onze visie is om in teamverband altijd tot een gewenst resultaat te komen. Wij adviseren, u beslist.

Ervaringen van opdrachtgevers

“FBM is al jarenlang onze waarderingspecialist bij medewerkersparticipaties. Zij kennen als geen ander de randvoorwaarden voor een succesvolle betrokkenheid van de medewerkers.”

Pascale Nieuwland, directrice Nederlands Participatie Instituut

Opdrachtgevers