Commercieel Vastgoed Financiering

De specialist voor financiering van commercieel vastgoed


Binnen FBM beschikken we over een ervaren team die gespecialiseerd is in het arrangeren van financieringen voor commercieel vastgoed. Wij hebben geen transactie gedreven aanpak maar kijken naar het grotere plaatje. Het in beeld brengen van de bestaande portefeuille, het besparingspotentieel en de groeiambities zijn bij ons de basis om de klant te adviseren. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een concreet verzoek? Neem contact met een van onze commercieel vastgoed adviseurs: Philip van der Hoek, Marinus van Dijk of Pieter Westland.Benieuwd of uw financieringscondities marktconform zijn?

Doe de FBM Portefeuillescan


Commercieel vastgoed portefeuilles worden gedurende de jaren heen opgebouwd. Hierbij zijn er verschillende momenten waarop er financiering wordt aangetrokken. De focus bij uitbreiding van het vastgoed ligt veelal op de nieuw aan te trekken lening. Maar welke mogelijkheden zitten er nog in uw bestaande leningen?

U kunt bij ons een Quick scan of een uitgebreide portefeuille scan aanvragen. Wij analyseren of uw huidige financieringscondities marktconform zijn en/of wij mogelijkheden zien voor aanvullende financiering. Dit brengen wij voor u in kaart inclusief advies omtrent het inrichten van de financieringsstructuur en rendementsverbetering. Benieuwd naar uw besparingspotentieel? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Jaren actief

Sector specialisten

Vastgoed financiers

Behoefte aan financiering?

Welke financier past het beste bij mijn portefeuille?


Heeft u financiering nodig voor een recente aankoop van vastgoed? Dient er een lening verlengd te worden? Welke financier past het beste bij het type vastgoed wat er in mijn portefeuille zit? FBM heeft de nodige ervaring in het structureren en arrangeren van financieringen voor commercieel vastgoed.  Wij weten de juiste vertaling te maken tussen de ambities van de ondernemer en de denkwijze van de financier. Wij zorgen ervoor dat de juiste financier gekoppeld wordt aan uw portefeuille en houden hierbij sterk rekening met uw groeiambities. Dit doen wij voor beleggings-, project-, grond- en/of handelsfinancieringen in Nederland of in het buitenland. Mocht dit bancair niet lukken dan hebben wij meerdere alternatieven.  Zo is FBM bij diverse financiers aangesloten als erkend intermediair en hebben wij toegang tot hun portals. Ook kunnen wij als intermediair via het platform van Capsearch uw aanvraag bij tientallen partijen indienen om zo de beste deal voor u uit de markt te halen.


Adviseurs

Vastgoed financiers

Jaren actiefWanneer is herstructurering interessant?

Herstructurering van commercieel vastgoedportefeuille(s)


Herstructurering van een vastgoedportefeuille hoeft niet alleen interessant te zijn op moment van expiratie van de lening(en). Het vormen van een interessante ticket door een bestaande portefeuille of een deel daarvan te combineren met een nieuwe aankoop kan er voor zorgen dat de financieringscondities substantieel gunstiger zijn dan in het geval van stand alone financiering. Herstructurering van een portefeuille kan verschillende redenen hebben:

  • Optimalisatie van de condities van financieringen door de assets onder te brengen bij de meest geschikte financier, op basis van type en kwalificatie van de objecten.
  • Optimalisatie financieringsstructuur voor groei.
  • Verschaffen liquiditeiten.
  • Introductie 2e financier om afhankelijkheid te beperken.
  • Vergroten slagkracht door vrijspelen van assets onder bestaande inschrijvingen.

Geen verassingen en ontzorgen in communicatie naar de financiers

Verzorgen van financieel management


Binnen de financiële sector zijn de ontwikkelingen in commercieel vastgoed volop in beweging. De adviseurs bij FBM beschikken over een achtergrond in de financiële sector en weten wat er speelt. Onze rapportages sluiten aan bij de noodzakelijke informatiebehoefte die de financiële sector vereist en bevat de aspecten die doorslaggevend kunnen zijn om de financiering te verstrekken. Wij kunnen u bij verschillende zaken ondersteunen:
  • Verzorgen van rapportages en communicatie richting banken; en
  • Advies bij mogelijke aankopen m.b.t. haalbaarheid financiering en te verwachten condities (LtV, rente, aflossing, convenanten).
  • Scenario analyse op portefeuille niveau (impact rente stijging bij een herfinanciering).
  • Opmaken van liquiditeitsprognose.

Referenties & Nieuws

Sector Commercieel Vastgoed


Commercieel Vastgoed

FBM arrangeert financiering voor een belegger met een gemengde vastgoedportefeuille in Amsterdam bestaand uit 44 verhuurbare objecten.

Commercieel Vastgoed

FBM arrangeert herfinanciering bij strategische financier die aansluit bij groeiambities van snelgroeiende vastgoed ondernemer.

Commercieel Vastgoed

FBM arrangeert financiering voor de aankoop van een omvangrijke commerciële vastgoedportefeuille in Duitsland.

Commercieel Vastgoed

FBM adviseert de directie van Tupla Vastgoed bij het arrangeren van een bouwfinanciering voor de realisatie van 55 woningen in Aalsmeer.