Commercieel Vastgoed Financiering

De specialist voor financiering van commercieel vastgoed


Binnen FBM beschikken we over een ervaren team die gespecialiseerd is in het arrangeren van financieringen voor commercieel vastgoed. Wij hebben geen transactie gedreven aanpak maar kijken naar het grotere plaatje. Het in beeld brengen van de bestaande portefeuille, het besparingspotentieel en de groeiambities zijn bij ons de basis om de klant te adviseren. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een concreet verzoek? Neem contact met een van onze commercieel vastgoed adviseurs: Philip van der Hoek, Stefan Antonissen of Pieter Westland.


Benieuwd of uw financieringscondities marktconform zijn?

Doe de FBM Portefeuillescan


De historisch lage rente in combinatie met waardestijgingen van vastgoed zorgt voor veel besparingspotentieel in bestaande portefeuilles. U kunt bij ons een Quick scan of een uitgebreide portefeuille scan aanvragen waarbij wij analyseren of uw huidige financieringscondities marktconform zijn en/of wij mogelijkheden zien voor aanvullende financiering. Wij brengen dit in kaart inclusief advies omtrent het inrichten van de financieringsstructuur en rendementsverbetering. Benieuwd naar uw besparingspotentieel? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Jaren actief

Sector specialisten

Vastgoed financiers

Behoefte aan financiering?

Welke financier past het beste bij mijn portefeuille?


Heeft u financiering nodig voor een recente aankoop van vastgoed en/of dient er een lening verlengd te worden? Welke financier past het beste bij het type vastgoed wat er in mijn portefeuille zit? FBM heeft de nodige ervaring in het arrangeren van financieringen voor commercieel vastgoed en weet de juiste vertaling te maken tussen de ambities van de ondernemer en de denkwijze van de financier. Wij zorgen ervoor dat de juiste financier gekoppeld wordt aan uw portefeuille en houden hierbij sterk rekening met uw groeiambities. Wij arrangeren beleggings-, project-, grond- en/of handelsfinanciering in Nederland of in het buitenland.

Adviseurs

Vastgoed financiers

Jaren actief

Wanneer is herstructurering interessant?

Herstructurering van commercieel vastgoedportefeuille(s)


Herstructurering van vastgoedportefeuille hoeft niet alleen interessant te zijn op moment van expiratie van de lening(en). Door de forse waarde stijgingen van vastgoed en de huren in de afgelopen jaren in combinatie met de lage huidige rente is tussentijds openbreken van contracten in veel gevallen gunstig. Herstructurering van portefeuilles kan verschillende redenen hebben:

  • Aanscherpen bestaande financieringscondities;
  • Optimalisatie financieringsstructuur voor groei;
  • Verschaffen liquiditeiten;
  • Introductie 2e financier om afhankelijkheid te beperken, en;
  • Vergroten slagkracht door vrijspelen van assets onder bestaande inschrijvingen

Jaren actief

Adviseurs

Vastgoed financiers

Geen verassingen en ontzorgen in communicatie naar de financiers

Verzorgen van financieel management


Binnen de financiële sector zijn de ontwikkelingen in commercieel vastgoed volop in beweging. De adviseurs bij FBM beschikken over een achtergrond in de financiële sector en weten wat er speelt. Onze rapportages sluiten aan bij de noodzakelijke informatiebehoefte die de financiële sector vereist en bevat de aspecten die doorslaggevend kunnen zijn om de financiering te verstrekken. Wij kunnen u bij verschillende zaken ondersteunen:
  • Verzorgen van rapportages en communicatie richting banken; en
  • Advies bij mogelijke aankopen m.b.t. haalbaarheid financiering en te verwachten condities (LtV, rente, aflossing, convenanten).

Adviseurs

Vastgoed financiers

Jaren actief


Referenties & Nieuws

Sector Commercieel Vastgoed


Commercieel Vastgoed

FBM arrangeert financiering voor een belegger met een gemengde vastgoedportefeuille in Amsterdam bestaand uit 44 verhuurbare objecten.

Commercieel Vastgoed

FBM arrangeert herfinanciering bij strategische financier die aansluit bij groeiambities van snelgroeiende vastgoed ondernemer.

Commercieel Vastgoed

FBM arrangeert financiering voor de aankoop van een omvangrijke commerciële vastgoedportefeuille in Duitsland.

Commercieel Vastgoed

FBM adviseert Tupla Vastgoed bij het ophalen van een bouwfinanciering voor de realisatie van 55 woningen in Aalsmeer (project Zuydveste).