E-books, whitepapers & artikelen

Kennis over bedrijfsverkoop, financieringen en herstructurering


E-book: In 10 stappen naar een succesvolle verkoop van uw bedrijf

De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat.

Whitepaper: Wat is Herstructurering?

In deze whitepaper delen we een aantal indicatoren die aangeven dat een bedrijf geherstructureerd moet worden om weer uitzicht te krijgen op een gezonde toekomst. Vervolgens bespreken we de fasen van een typisch herstructureringstraject en de ervaring van FBM Corporate Finance.

Checklist: 13 veelgestelde vragen over bedrijfsverkoop

U overweegt uw bedrijf te verkopen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? En waar moet u allemaal aan denken? In deze checklist geven we antwoord op de 13 veelgestelde vragen.

Bedrijf verkopen, maar welke adviseur?

U speelt met de gedachte om uw bedrijf te verkopen. Dan heeft u ongetwijfeld ook nagedacht over de vraag of en welke corporate finance adviseur u daarbij het beste kan betrekken. Het verkopen van een bedrijf is een complex project, waarbij een kleine fout kan leiden tot grote gevolgen. Goede begeleiding door een adviseur vergroot de kans op een succesvolle verkoop. In dit artikel zetten we daarom een aantal tips op een rij om de juiste corporate finance adviseur te kunnen selecteren voor de verkoop van uw bedrijf.

Achtergrond artikel: Uw bedrijf verkopen, is de markt gunstig?

Wanneer is de markt gunstig om uw bedrijf te verkopen? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van veel factoren. De ‘overnamemarkt’ als zodanig bestaat namelijk niet. Die markt is behoorlijk sectorafhankelijk. En binnen de sector is het ook weer afhankelijk van welke positie uw onderneming inneemt. Welke klanten heeft u? Wat is uw marktmacht? Welke unieke technologie of expertises heeft uw bedrijf in huis? Welke omvang heeft uw bedrijf ten opzicht van andere partijen?