Skip links
Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Ooit gaat u uw bedrijf verkopen of krijgt u de kans juist een ander bedrijf te kopen. Zeker dan is een bedrijfswaardering onmisbaar en geeft u inzicht en houvast tijdens het hele proces.

Maar naast bedrijfsaankoop of verkoop zijn er nog tal van andere situaties waarbij een waardebepaling van uw bedrijf zeer waardevol kan zijn.

Het geeft u duidelijk inzicht in welke factoren waarde bepalend zijn en daarmee cruciaal voor stabiele en succesvolle groei.Daarom kiezen veel ondernemers er ook voor om periodiek hun onderneming te laten waarderen, als waardevol instrument om succesvol en proactief te kunnen ondernemen.

Bedrijfswaardering is een vak apart. Onze ervaren waarderingsdeskundigen zijn allen afgestudeerd Business Valuator aan de RSM Erasmus of TIAS Business School en zijn als Register Valuators (RV)  aangesloten bij de brancheorganisatie, het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

Proces

Planning & voorbereiding

Informatie verzamelen & bedrijfsprofiel opstellen

Financiële analyse & identificatie van risico’s en kansen

Waarderingsrapport opstellen

Waarderingsrapport opstellen

Wat is mijn bedrijf waard?

Veel ondernemers hebben wel een idee van wat hun bedrijf waard zou moeten zijn. Vaak gebaseerd op kengetallen die voor de branche de ronde doen.

Maar in de praktijk blijkt keer op keer dat een gedegen bedrijfswaardering leidt tot een behoorlijk afwijkende waarde. In deze paper onderscheiden we de bedrijfsbenadering en de marktbenadering. We treden in meer detail over de verschillende aspecten die daarbij komen kijken.

Download

Aanleidingen voor een bedrijfswaardering

Er kunnen zich veel situaties voordoen waarbij inzicht in de waarde van uw onderneming van groot belang is. Enkele voorbeelden:

  1. Binden van uw personeel aan de onderneming door de implementatie van een medewerkersparticipatie regeling.
  2. Ter voorbereiding op een aan- of verkoop van een onderneming.
  3. Management buy in (MBI) of management buy out (MBO).
  4. Conflicten tussen aandeelhouders.

Bent u benieuwd naar hoe wij de waarde van uw bedrijf bepalen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze Register Valuators: Ben Kaal of Michiel Dullaert.

Bedrijfswaardering

Maak kennis met Ben Kaal

Ben Kaal is sinds 2004 Partner bij FBM. Hij is gespecialiseerd in het waarderen van ondernemingen en adviseert ondernemers om de ondernemingswaarde te maximaliseren. In het bijzonder adviseert hij bij employee buy-in projecten. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Referenties

Bedrijfswaardering Witteveen+Bos

FBM begeleidt Witteveen+Bos bij medewerkersparticipatie regeling Als advies- en ingenieursbureau adviseert en helpt Witteveen+Bos wereldwijd haar klanten bij het oplossen van de complexe uitdagingen van deze tijd. Vanuit een netwerk

Bedrijfswaardering P2

FBM verzorgt bedrijfswaardering P2 voor de introductie van een medewerkersparticipatie regeling Bedrijfswaardering P2FBM Corporate Finance heeft de directie van P2 voorzien van een onafhankelijke bedrijfswaardering voor de introductie van een

Waardebepaling Oosterhoff Group 

FBM maakt een waardebepaling voor de directie van Oosterhoff Group Oosterhoff Group is een groep van 10 bedrijven in ontwerp, bouw en installatie advies. In Oosterhoff worden krachten gebundeld. Dit

Stel je vraag

Ben Kaal

Blogs

This website uses cookies to improve your web experience.