Skip links

Financiering en toetreding aandeelhouder NEO

FBM heeft de aandeelhouders van NEO B.V. uit Amersfoort begeleid bij het ophalen van financiering en medewerker participatie.

NEONetherlands Geomatics & Earth Observation B.V., opgericht in 1996, is actief in de Geo-ICT sector.  NEO levert unieke en innovatieve informatiediensten die gaan over de veranderingen in onze leefomgeving. Zij doen dit door monitoring van gebouwen, wegen, watergangen, bomen, akkers, natuurterreinen, zonnepanelen, enz. Ze gebruiken satelliet opnamen, luchtfoto’s, lidar data en data uit de ‘crowd’ om deze veranderingen te identificeren.

Neo is marktleider op het gebied van het analyseren van deze ruimtelijke veranderingen uit diverse (openbare) bronnen. De gepatenteerde technologie SignalEyes® levert geautomatiseerde mutatiesignalen met een in de wereld hoge volledigheid, juistheid en actualiteit. Met de waargenomen veranderingen bouwt Neo informatiediensten die ze via API ontsluiten.

Neo wordt geleid door Rob Beck (oprichter/aandeelhouder) en Jan Erik Wien (aandeelhouder), heeft 30 medewerkers en is gevestigd in Amersfoort.

Opdracht:

FBM Corporate Finance is gevraagd NEO te begeleiden bij een tweetal onderwerpen:

  1. Financiering:
    FBM heeft NEO begeleid bij het arrangeren van financiering voor het door ontwikkelen van SignalEyes diensten, waarbij de kwaliteit, snelheid, volledigheid en nauwkeurigheid van de waarnemingen geborgd zijn. FBM heeft uiteindelijk via het platform Capsearch (www.capsearch.com)  de aanvraag weten te funden bij October (www.october.eu).
  2. Medewerker participatie:
    Naast het arrangeren van nieuwe financiering speelde tevens de toetreding van Jan Erik Wien als aandeelhouder. Jan Erik was reeds onderdeel van het management team van NEO. Om deze transactie mogelijk te maken heeft FBM een diepte analyse plus bedrijfswaardering gemaakt voor NEO die de basis vormde voor de aandelenparticipatie.

FBM, in de personen van Albert van Lunteren en Jaap Rikken, heeft ons op een zeer professionele en persoonlijke manier geadviseerd. Met hun kennis en netwerk is de financiering en aandelenparticipatie snel en goed gerealiseerd.

Jan Erik Wien

Download Whitepaper

In 10 stappen naar een succesvolle verkoop van uw bedrijf

De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat. Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat. E-book text: De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Maak kennis met onze experts

Michiel Dullaert

Bij de verkoop van je levenswerk geeft een ervaren corporate finance adviseur je houvast in het proces. Maak daarom bijvoorbeeld eens kennis met Michiel uit het transactieteam van FBM. Michiel is al vele malen betrokken geweest bij verkooptransacties.

Gerelateerde verhalen

This website uses cookies to improve your web experience.