Skip links

Verkoop onderneming Datawatt B.V. uit Steenwijk 

FBM heeft de aandeelhouders van Datawatt B.V. uit Steenwijk begeleid bij de verkoop van het bedrijf aan Ovarro Ltd.

Datawatt B.V., sinds 1977, leverancier op het gebied van het op afstand bewaken en beheren van o.a. elektriciteit en waternetwerken is overgenomen door Ovarro Ltd uit het Verenigd Koninkrijk.  

David Kirkley, Algemeen Directeur van de grootste aandeelhouder van Datawatt, vroeg FBM om een nieuwe strategische eigenaar te vinden om het bedrijf naar een volgende fase te laten groeien. 

Ovarro kwam als een van de mogelijke kopers naar voren uit de internationale research die FBM vervolgens uitvoerde. Via diverse virtuele ontmoetingen bleek al snel dat er een goede match was tussen beide bedrijven, waarbij de technologie van Ovarro interessant was voor Datawatt en andersom Ovarro aan Datawatt de mogelijkheid kon bieden om haar producten wereldwijd aan te kunnen bieden. 

De transactie werd vanuit FBM begeleidt door Michel Pilgram en Derk Kropholler.

Na meer dan 20 jaar betrokken te zijn geweest bij Datawatt besloten we dat het tijd was om een nieuw huis en een goede en zekere toekomst voor Datawatt te vinden. We wendden ons tot hetzelfde corporate finance kantoor die eerder een succesvolle verkoop van Datawatts zusterbedrijf in het VK had geregeld en we werden opnieuw niet teleurgesteld met de strategische koper die zij vonden. Ondanks moeilijke omstandigheden toonde FBM zowel een zeer professionele werkwijze en een grote vastberadenheid om de deal te laten slagen. We zijn ervan overtuigd dat Ovarro Datawatt in staat zal stellen haar volledige potentieel te bereiken en we zijn verheugd dat FBM hen heeft gevonden en de overdracht mogelijk heeft gemaakt.

David Kirkley (CEO Datawatt)

Met de verkoper op het Isle of Wight en de koper in Engeland was het niet mogelijk om elkaar te ontmoeten. Maar vanwege de constructieve houding van alle betrokken partijen en de moderne technologie is deze transactie, ondanks alle corona restricties vrij vlot en succesvol verlopen. Hoewel het voor ons een primeur was om geen enkele fysieke afspraak te hebben tijdens een verkooptransactie zijn zowel verkoper als koper zeer tevreden over het gehele proces.

Derk Kropholler (associate partner FBM)

Download Whitepaper

In 10 stappen naar een succesvolle verkoop van uw bedrijf

De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat. Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat. E-book text: De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Maak kennis met onze experts

Michiel Dullaert

Bij de verkoop van je levenswerk geeft een ervaren corporate finance adviseur je houvast in het proces. Maak daarom bijvoorbeeld eens kennis met Michiel uit het transactieteam van FBM. Michiel is al vele malen betrokken geweest bij verkooptransacties.

Gerelateerde verhalen

This website uses cookies to improve your web experience.