Skip links

Value8 neemt meerderheid in AA Circular

FBM Corporate Finance begeleidde de aandeelhouder van Amovatiebedrijf Aalsmeer bij de verkoop en heeft tevens de aquisitiefinanciering gearrangeerd.

Jacco Vijfhuizen, oprichter van Amovatiebedrijf Aalsmeer, verkoopt zijn meerderheidsbelang aan investeringsmaatschappij Value8 en is daarmee klaar voor toekomstige groei.

Amovatie Aalsmeer

Amovatiebedrijf Aalsmeer is 30 jaar geleden opgericht door Jacco Vijfhuizen en is actief in amovatie en recycling voor de zakelijke (bouw-)markt. Bij Amovatie Aalsmeer kunnen klanten terecht voor al hun sloopwerk, asbestsaneringen, boor- en zaagwerk, grondwerk en saneringen en containerservice. Duurzaamheid en circulariteit zijn daarbij belangrijke begrippen.

Circulariteit

Duidelijk kenmerk van het sloopbedrijf is haar focus op circulariteit; hergebruik van materialen in andere bouwprojecten of recycling van grondstoffen zijn kernpunten van het bedrijf. Amovatiebedrijf Aalsmeer kijkt al vanaf het eerste moment met haar klanten mee voor de mogelijkheden voor recycling. Veel materialen vinden hun weg terug als funderingsmateriaal of betonpuin, als vervanger van grind in beton.

Markt

Het economisch instituut voor de bouw becijfert in haar marktstudie dat het omzetvolume de komende jaren met 6-7% zal toenemen. Jacco erkent deze ontwikkeling en schaalvergroting is een belangrijke strategisch ijkpunt om deze vraag uit de markt te kunnen beantwoorden. Michiel Dullaert en Albert van Lunteren hebben vanuit FBM Corporate Finance Jacco Vijfhuizen begeleid bij dit strategische vraagstuk. In verband met de sterke groei van het Amovatiebedrijf en de groeikansen in de markt (buy and build) was het aan boord halen van een sterke partner een logische keuze.

Value8

Value8 N.V. is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext) dat zich bezighoudt met de investering in en de verlening van diensten aan kleine en middelgrote bedrijven. Value8 heeft reeds een belang in afvalverwerker en recyclingbedrijf Renewi uit Bunnik en verwacht dat de sloopmarkt met focus op recycling de komende jaren verder zal groeien, onder meer door vervangende nieuwbouw vanuit woningbouwcorporaties. De kennis en ervaring bij Renewi kan gebruikt worden om deze duurzame visie t.a.v. recycling ook in de sloopmarkt toe te passen. Het is de ambitie van AA Circular (De Koopholding) om acquisities te plegen en middelgrote partijen aan te sluiten om daarmee commercieel en op kostenniveau synergie te realiseren.

Jacco Vijfhuizen:

We zijn goed door Covid-jaar 2020 heengekomen en zijn klaar voor de volgende fase. We zochten een partner waarmee we actief willen deelnemen aan het consolidatieproces in de markt. Ofwel: gerichte acquisities doen van middelgrote branchgenoten. Met Value8 hebben we een partner die veel ervaring heeft in buy & build processen. De combinatie van onze branchekennis en relatienetwerk met de acquisitie- en financieringskennis van Value8 biedt een goede basis voor ons gezamenlijke groeiplan.

FBM Corporate Finance begeleidde de aandeelhouder van Amovatiebedrijf Aalsmeer bij de verkoop en heeft tevens de aquisitiefinanciering gearrangeerd.

Link naar persbericht Value8 

Download Whitepaper

In 10 stappen naar een succesvolle verkoop van uw bedrijf

De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat. Op basis van onze ruime ervaring delen wij in dit stappenplan de 10 stappen naar een succesvolle bedrijfsverkoop. Zo weet u beter wat u te wachten staat. E-book text: De knoop is doorgehakt. U wilt uw bedrijf verkopen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Maak kennis met onze experts

Michiel Dullaert

Bij de verkoop van je levenswerk geeft een ervaren corporate finance adviseur je houvast in het proces. Maak daarom bijvoorbeeld eens kennis met Michiel uit het transactieteam van FBM. Michiel is al vele malen betrokken geweest bij verkooptransacties.

Gerelateerde verhalen

This website uses cookies to improve your web experience.