Skip to main content Skip to search

Alexander Thomassen

Alexander Thomassen

Alexander is associate partner bij FBM. Alexander heeft een uitgebreide ervaring in het het adviseren van DGA’s en familiebedrijven. Hij heeft een achtergrond in advies aan familiebedrijven, complexe (mezzanine) financieringen, fusies, overnames, bedrijfsoverdrachten en waardebepaling. Hij begeleidt families bij het opzetten van governance structuren en schrijft familiestatuten en eigendomsstrategieën. Vanuit zijn vroegere specialisatie bij ING ondersteunt Alexander veel familieoverdrachten.

Hiervoor was Alexander werkzaam bij CenE Bankiers en ING Bank als teamleider Corporate Finance Mid Market en expert Familiebedrijven & Bedrijfsoverdracht. In deze functies heeft Alexander vele familiebedrijven geadviseerd en gefinancierd. Daarnaast is hij als Programma Manager voor Familiebedrijven verantwoordelijk geweest voor vele studies, trainingen, online campagnes, klantbijeenkomsten, een boek en twee filmproducties over het familiebedrijf.

“Ik vind het geweldig om families met mijn expertise vooruit te helpen. En het vertrouwen dat familieondernemers in mij stellen raakt mij.”

Alexander studeerde Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast heeft hij de postdoctorale studies Treasury Management (Vrije Universiteit) en Valuation Management (Rotterdam School of Management) afgerond. Tevens heeft Alexander onlangs de opleiding voor Financial Planner en Familie- en Nalatenschapsmediator afgerond.

Contactgegevens: