Skip to main content Skip to search

Familiebedrijven

Familiebedrijven_1200x397

FAMILIEBEDRIJVEN

Hoe stevig staat uw familiehuis?

Uit onderzoek blijkt dat succesvolle familiebedrijven hun familiezaken goed op orde hebben. Zijn uw familiezaken goed op orde? FBM helpt u met onze gespecialiseerde familiediensten.

Wat zijn onze diensten?

FBM adviseert u niet alleen over uw zakelijke vragen. Wij helpen u ook uw familiebelangen te organiseren en structureren. Wij helpen familieondernemers met:

 • het schrijven van een familiestatuut
 • het inrichten en organiseren van een periodiek familieberaad
 • het ontwerpen van een passende governance structuur (“goed bestuur”)
 • het opstellen van een noodplan (“OASE”)
 • het ontwerpen van een eigendomsstrategie
 • het begeleiden van de familieoverdracht
 • het beheersen en mediaten van (sluimerende) familieconflicten

DGA Guidance

Liggen uw wensen voor de toekomst vast? Weet iedereen binnen de familie en de onderneming wat ze moeten doen mocht u wegvallen? Is het familiebezit veilig gesteld?. Uit ervaring weten wij bij FBM dat de meeste ondernemers geen tijd nemen om hun wensen en instructies vast te leggen. Het is complex en emotioneel confronterend. Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij voor u onze DGA Guidance ontwikkeld: klik hier.

FBM Family Office

Naarmate een familiebedrijf groter en ouder wordt, neemt ook de behoefte aan organisatie en beheer van de familiezaken toe. Denk hierbij aan de administratie van (familie-)stichtingen, de familieholding, het familieberaad en het overleg met toezichthouders, commissarissen/raad van advies en financiers. Planning, agendering, besluitvorming en communicatie worden dermate omvangrijk dat u het overzicht dreigt te verliezen. Om u te ontzorgen heeft FBM specifiek op familiegerichte secretariële dienstverlening ontwikkeld: FBM Family Office. Klik hier.

Waarom FBM?

FBM adviseert sinds haar oprichting in 1990 diverse familiebedrijven en bedrijfsfamilies. Onze klanten waarderen onze betrokkenheid bij het opzetten van een gezonde, overzichtelijke familiestructuur. Wij brengen niet alleen goed advies, maar wij dragen ook zorg voor een adequate implementatie zoals het vastleggen van de wensen in een familieconvenant of een aandeelhoudersovereenkomst. Wij zijn uw adviseur en vertrouwenspersoon voor al uw familiezaken, zowel zakelijk als privé.

Laatste nieuws

 • Manager Architectuur
  on 23 februari 2020 at 00:49

  ...e verder te brengen. Je geeft direct leiding aan een afdeling en rapporteert vanuit jouw rol aan de Directeur Chief Information Officer. Je onderhoudt interne en externe contacten. Met de Raad van Bestuur en management en vertegenwoordigt het CAK bij overlegorganen wanneer het de arch...]]

 • Ondersteunend Manager Logistiek
  on 23 februari 2020 at 00:48

  ...den kunnen worden. Nadat dit probleem verholpen is, staat er een meeting gepland met de After Sales directeur. Je bespreekt de gaande zaken over FTE’s, processen en KPI’s. Je denkt mee over de plannen van aanpak en je geeft hier onderbouwde input op. Het is lunchtijd. Je gaat gezellig...]]

 • Manager ICT Beleid en Security
  on 23 februari 2020 at 00:33

  ...verantwoording over de Regelingen. Als Manager ICT- Beleid en Security rapporteer je direct aan de Directeur Chief Information Officer. Jouw team is onder andere verantwoordelijk voor privacy & security, portfoliomanagement en een visie op Agile werken binnen het CAK. Vanuit jouw rol...]]