Skip to main content Skip to search

Familiebedrijven

Familiebedrijven_1200x397

FAMILIEBEDRIJVEN

Hoe stevig staat uw familiehuis?

Uit onderzoek blijkt dat succesvolle familiebedrijven hun familiezaken goed op orde hebben. Zijn uw familiezaken goed op orde? FBM helpt u met onze gespecialiseerde familiediensten.

Wat zijn onze diensten?

FBM adviseert u niet alleen over uw zakelijke vragen. Wij helpen u ook uw familiebelangen te organiseren en structureren. Wij helpen familieondernemers met:

 • het schrijven van een familiestatuut
 • het inrichten en organiseren van een periodiek familieberaad
 • het ontwerpen van een passende governance structuur (“goed bestuur”)
 • het opstellen van een noodplan (“OASE”)
 • het ontwerpen van een eigendomsstrategie
 • het begeleiden van de familieoverdracht
 • het beheersen en mediaten van (sluimerende) familieconflicten

DGA Guidance

Liggen uw wensen voor de toekomst vast? Weet iedereen binnen de familie en de onderneming wat ze moeten doen mocht u wegvallen? Is het familiebezit veilig gesteld?. Uit ervaring weten wij bij FBM dat de meeste ondernemers geen tijd nemen om hun wensen en instructies vast te leggen. Het is complex en emotioneel confronterend. Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij voor u onze DGA Guidance ontwikkeld: klik hier.

FBM Family Office

Naarmate een familiebedrijf groter en ouder wordt, neemt ook de behoefte aan organisatie en beheer van de familiezaken toe. Denk hierbij aan de administratie van (familie-)stichtingen, de familieholding, het familieberaad en het overleg met toezichthouders, commissarissen/raad van advies en financiers. Planning, agendering, besluitvorming en communicatie worden dermate omvangrijk dat u het overzicht dreigt te verliezen. Om u te ontzorgen heeft FBM specifiek op familiegerichte secretariële dienstverlening ontwikkeld: FBM Family Office. Klik hier.

Waarom FBM?

FBM adviseert sinds haar oprichting in 1990 diverse familiebedrijven en bedrijfsfamilies. Onze klanten waarderen onze betrokkenheid bij het opzetten van een gezonde, overzichtelijke familiestructuur. Wij brengen niet alleen goed advies, maar wij dragen ook zorg voor een adequate implementatie zoals het vastleggen van de wensen in een familieconvenant of een aandeelhoudersovereenkomst. Wij zijn uw adviseur en vertrouwenspersoon voor al uw familiezaken, zowel zakelijk als privé.

Laatste nieuws

 • Liefde en haat, parfum en geld of het pittige kantje van Coco Chanel
  on 18 januari 2019 at 12:14

  ...ds dezelfde gissingen: LVMH? Kering ? Hermès ? Neen… ! De gelukkige eigenaars van dit zeer discrete familiebedrijf zijn de broers Alain en Gérard Wertheimer, de kleinkinderen van mede-stichter Pierre Wertheimer. Zij twee, en niemand anders. Het is vooral dank zij Alain, die in 1974 de... […]

 • 'Donald Trump instrueerde zijn advocaat om tegen het Amerikaanse Congres te liegen over een bouwproject in Moskou'
  on 18 januari 2019 at 11:55

  ...n aangestuurd op een ontmoeting met Russische president Vladimir Poetin. De Russische toren had het familiebedrijf van Trump meer dan 300 miljoen dollar kunnen opleveren. Cohen, die sinds eind vorig jaar meewerkt aan het onderzoek naar mogelijke samenwerking tussen het campagneteam va... […]

 • De beste bakkerij van Nederland zit in Made
  on 18 januari 2019 at 09:22

  .... Deze wedstrijd geldt voor alle 170 bakkerijen die aangesloten zitten bij het Echte Bakkersgilde." Familiebedrijf De bakkerij is een echt familiebedrijf. In 1946 startte opa Janus de onderneming. In de ochtend bakte hij het brood en in de middag bracht hij het rond op zijn b... […]